keskiviikkona, toukokuuta 18, 2005

Toinen kylpylä

Nukuin pitkään vapaapäivän johdosta. Illalla menin yliopistolle pelaamaan Go:ta. Ajatuksenani oli käydä kylpylässä pelien jälkeen, joten otin pyyhkeen mukaan. Pelien jälkeen lähdimmekin siis Villen kanssa käymään Gokison aseman lähellä olevassa kylpylässä. Ville oli paikassa käynyt aiemminkin, joten hän tiesi paikan.
Kylpylä oli aika paljo isompi kuin se, missä olen pari kertaa aiemmin käynyt. Paikasta löytyi myös ulkoilma-allas. Erityisen mielenkiintoinen oli sähkökylpy, eli siis allas jossa oli kaksi levyä, joiden välissä kulki virta. Siihen väliin kun sitten ruhonsa laittoi niin lihakset vääntyivät mukavasti kramppiin. Vähän kauempana levyistä jännite oli hieman siedettävämpi ja se jopa rentoutti lihaksia hieman. Toinen kylpylän erikoisempi allas oli radonkylpy. Kyseessä oli erillinen huone, jossa olevan altaan pohjasta pulputti kaasua ilmaan. Huoneen nimestä päätellen kaasu oli radonia, vaikkakin itsellä on jäänyt sellainen käsitys, että radon ei kovin terveellistä ainetta ole. Tulipa sielläkin altaassa kuitenkin jonkun aikaa istuttua.
Kylveskelyn jälkeen pistäydyimme vielä läheisessä pachinko hallissa testaamassa tätä Japanin suosituinta peliä. Pachinko on eräänlainen flipperin ja rahapeliautomaatin yhdistelmä. Automaattiin kaadetaan läjä metallikuulia, jotka sitten sinkoilevat ympäriinsä automaatissa. Kuulan osuessa sopivaan paikkaan saa automaatista ulos lisää kuulia. Näitä kuulia voi sitten vaihtaa tavaravoittoihin pachinkohallin tiskillä. Rahaa automaateista ei varsinaisesti saa, sillä Japanissa rahapelit ovat kiellettyjä. Toisaalta jossain pachinkoluolissa voi kuulemma voittamansa tavarat myydä viereiselle tiskille rahaa vastaan. Itse emme kuitenkaan päässyt tuonne asti, sillä peli ei oikein sujunut ja jäimmekin lopulta pari tuhatta jeniä tappiolle.