maanantaina, toukokuuta 16, 2005

Väsymys

Viikonlopun valvominen kostautuikin sitten tänään. En saanut noustua japanintunneille. Toisaalta menetys ei ole kovin suuri, sillä saan kotitehtävät kavereilta ja asiasisältö tunneilla on tähän asti ollut vanhan kertaamista, joten yhden tunnin missaaminen ei maailmaa kaada.
Pääsin kuitenkin paikalle kansaivälisen bisneksen luennoille. Jouduin kieltäytymään kurssin tulevasta seminaaritalo viikonlopusta, sillä Janosin läksiäjuhlat osuvat luultavasti samalle viikonlopulle. Toisaalta myös japaninkielen taitoni on vielä sen verran hatara, että en oikein haluaisi viettää viikonloppua yksin pelkästään japania puhuvien ihmisten seurassa.
Tunnin jälkeen pistäydyin kv-keskuksessa lukemassa lehden. Lehteä lukiessani kaksi eri ryhmää englanninkielen opiskelijoita kävi haastattelemassa minua jotain englannin tehtäväänsä varten. Kysymykset olivat sitä perinteistä 'minkä ikäinen olet'-linjaa.
Lehden luettuani lähdin metrolla Toyotaan 'image processing'-luennolle. Luennolla käsiteltiin histogrammeja, ja vaikka en asiaa erityisen hyvin ennalta tunnekaan, tunsin luennon olevan aika helppo.
Tunnin jälkeen palasin Shiogamaan ja kävin Yoshinoyassa syömässä yakinikua. Sen jälkeen palailin kämpille. Iltasella kävin hakeamssa Zachilta japanin kotitehtävät ja samalla tulin isuskelleeksi siellä parin tunnin ajan.