tiistaina, huhtikuuta 19, 2005

Kendoa

Heräilin hyvissä ajoin, jotta ehdin Toyotan kampukselle. Pääsinkin kampukselle noin 15 minuuttia ennen 'Performance Theory'-kurssin alkua. Tällä kertaa kurssilla leikittiin kuuloaistilla. Aluksi sidottiin kaikkien silmät ja jokaisella annettiin filmipurkki jossa oli jotain sisällä. Purkkia ravistelemalla etsittiin sitten toista henkilöä jolla oli sama esine purkissa. Sen jälkeen siteet poistettiin ja porukka jaettiin kahteen ryhmään. Ryhmissä piti etsiä pareja 20 ruudukolla olevan filmipurkin seasta. Ruudokkohässäkän jälkeen vielä toistettiin alun silmiensitomisleikki. Kurssi ei tunnu kovin akateemiselta, mutta toisaalta kurssi on yksi mukavimmista mitä täällä tuntuisi olevan.
Seuraavaksi olikin vuorossa 'Computer Vision'-kurssin luento. Kurssilla kirjoiteltiin vain nippu pisteen paikantamiseen liittyviä kaavoja vihkoon. Kurssin jälkeen kävin pahoittelemassa proffalle eilistä poissaoloani 'Image Processing'-luennolta. Eipä tuo tuntunut paljoa haittaavan.
Seuraavaksi olikin vuorossa Kendoa. Aluksi kävin hakemassa Senseiltä kypärän alla pidettävän hupun, jotka hän oli ostanut minulle ja Patrickille. Patrick oli sairauden takia kotona tänään, ja kerroin myös tämän Senseille. Aluksi haimme Dojon varastosta kendossa käytettävän takin ja hakaman. Sensei näytti miten varusteet puetaan ja hän myös samalla demonstroi ettei varusteiden alla tarvi pitää edes alushousuja. Noh, pidin kuitenkin kaikkien muiden tavoin alushousut päällä kun puin kamppeet päälle. Opettelimme kendon harjoitteluun littyviä 'rituaaleja' puolisen tuntia ja sen jälkeen opettelimme 6 eri hyökkäystä. Kendo tuntuisi olevan todella mukavaa hommaa, vaikkakin näin alkuun tuntuu, että uutta asiaa tulee enempi kuin ehtii oppia. Kielitaidon puute vaikeuttaa asiaa velä entisestään.
Kendon jälkeen palailinkin sitten Shiogamaan odottelemaan illan karaoketa. Karaokessa oli ihan kivaa, kunhan alun jännittämisestä pääsi yli. Itse lauloin Zachin kanssa Beatlesin Yesterdayn. Karaoken jälkeen kävimme vielä muutaman vaihtarin ja parin japanilaistytön voimin eräässä lähistön meksikolaisravintolassa syömässä burritot. Kämpille palailtuani katsoin vielä jonkin aika telkkaria ja menin nukkumaan.