maanantaina, huhtikuuta 18, 2005

Valokuvamalli

Aamulla koulu alkoi japanintunneilla. Tunneilla ei ollut vieläkään mitään kovin ihmeellistä. Ruokatauolla olin aikonut kääntää kendotekstiä, mutta herra Kanazawa tuli kyselemään minua ja Matt:ia johonkin valokuvausjuttuun. Päädyimmekin erääseen yliopiston taukotilaan kuvattavaksi. Ennen kuvausta meidän piti vaihtaa epämääräiset, vihreät paidat päällemme. Kuvat ilmeisesti tulevat johonkin yliopiston mainosjulisteisiin, joita levitetään kaupungin lukioihin.
Ruokatauon jälkeen olikin Kansainvälisen bisneksen aika. Oikean luokan löytäminen tuotti hieman hankaluuksi, sillä viimeviikolla meille oli sanottua, että luokka vaihtuu. Kuitenkin tunti pidettiin samassa paikassa kuin viimeksikin. Tunnilla tajusin jopa osan asiasta, toisin kuin viime kerralla. Tunnilla käsiteltiin muunmuassa Kiinan ja Japanin välisiä erimielisyyksiä.
Tunnin jälkeen kävin syömässä yliopistolla ja käänsin sen jälkeen kendotekstiä. Käännöstyössä aikaa vierähti vähän liiaksikin, sillä myöhästyin Toyotan junasta ja missasin Image Processing luennon. Palailin kämpille jatkamaan käännöstä ja sain noin puolet teksistä käännettyä illan aikana. Kirjoitin raporttiini pääkohdat, joskin ne tuntuivat olevan hieman ristiriitaisia, joten lieköhän tajusin koko asiaa ihan oikein.