torstaina, maaliskuuta 03, 2005

Merkkejä ja muuta mukavaa

Viime päivinä on taas kirjoittelu ollut vähäisempää. Pääasiassa koska mitään ihmeellistä ei tämän asian tiimoilta ole tapahtunut. Lukuun ottamatta sitä, että luottokunnan byrokratia toimi odotettua nopeammin ja sain kaipaamani Visa-kortin jo viime viikon perjantaina, kokonaista viikkoa ennen kortin luvattua toimitusaikaa. Siispä esitän tässä kiitokset luottokunnalle ripeästä toiminnasta. Jatkakaa samaa rataa.

Viime sunnuntaina iski selkääni pahemmanpuoleinen noidannuoli, joka on vaikeuttanut elämää aikalailla. Alkuviikosta kävin näyttämässä kipeää selkää YTHS:n fysioterapeutille, joka lyhyen tarkastuksen jälkeen totesi SI-nivelen olevan kivun aiheuttaja. Kivun pitäisi mennä ohi itsekseen, kunhan nivel pääsee palautumaan oikeaan asentoonsa. Riittävän levon ja voimakkaiden särkylääkkeiden ansiosta selkä alkaakin osoittaa tervehtymisen merkkejä eikä istuminenkaan tuota enää suuria ongelmia. Toivottavasti tämä oireilu ei ole kuitenkaan merkki mistään vakavammasta. Olisi harmillista jos selkä hajoaisi pahemmin matkan aikana.
Kävin myös hammaslääkärillä tarkastuttamassa hampaani. Koska ISEP:n vakuutus ei korvaa hammashoitoa, kannattaa mahdolliset ongelmat hoidattaa ennen lähtöä.

Olen viimeaikoina päntännyt lisää kanjeja, eli noita japanin sanakirjoitusmerkkejä. Merkkejähän pitäisi lehteä lukeakseen osata noin 2000 kappaletta. Kavereiden kanssa netistä löytämämme 'Golly's Vocab Tutor'-ohjelman avulla merkkien opettelu on kuitenkin helpottunut huomattavasti verrattuna aikaisempaan vihkosta pänttäämiseen. Viimeisin japaninkurssilla pidetty kanjitenttikin meni hyvin: 90 pistettä sadasta. Laskeskelin tuossa että tunnistan helposti noin 300 merkkiä. Eli sen lehden lukemiseen on vielä pitkä matka. Onneksi on sanakirjat.

Lähtöön on alle kuukausi aikaa eikä viisumista eikä stipendistä ole vielä kuulunut mitään. Toisaalta edellisinäkään vuosina ei tietoa ole niistä saatu kuin vasta parisen viikkoa ennen lähtöä. Vaatetta olisi pikkuhiljaa kiva päästä ostamaan matkaa varten, mutta ikävä kyllä tähän aikaan vuodesta sopivan kevyttä vaatetta ei ole juurikaan saatavilla. Eli senkin asian kanssa pitää odotella vielä pari viikkoa.