maanantaina, huhtikuuta 25, 2005

Riisinkeitin

Koulu alkoi yhdeksältä japanintunneilla. Kolmen tunnin opiskelun jälkeen oli ruokatunti ja kävinkin hakemassa evästä eräästä yliopiston lounasmyymälästä. Syötyäni odottelin seuraavan tunnin alkua ja siirryin hiljalleen naapurirakennukseen missä kansainvälisen bisneksen tunti pidetään. Tunnilla käsiteltiin ulkomaalaisten yritysten menestymistä Japanissa. Professori esitteli esimerkkinä erään vaateliikkeen toimintamallin. Tuntuu että bisnestunnilla tajuaa jo hieman paremmin asiaa ensimmäisiin kertoihin verrattuna.
Tunnin jälkeen otin pari valokuvaa Nagoyan kampukselta ja lähdin metrolla kohti Toyotaa. Saavuinkin perille hyvissä ajoin ja ehdin kävellä ympäri kampusta ottamassa valokuvia. Tunnin alun lähestyessä siirryin luokkaan ja istun odottelemaan. Tunnin alettua selvisi että opettaja ei ollut paikalla ja hänen assistentit pitivät jonkin kokeen. Kysymiksistä en paljoa tajunnut, joten päädyin piirtämään pari signaalikäyrää toiselle paperille ja palautin sitten paperit ja lähdin kotiin. Kävin jättämässä reppuni kämpille ja lähdin katselemaan riisinkeitintä JUSCO:sta. Aikani katseltuani päädyin ostamaan halvan mallin, jolla todennäköisesti keittää riisit minun tarpeisiini.
Törmäsin JUSCO:sa myös pariin muuhun vaihtariin jotka olivat katselemassa puhelimia parin japanilaistytön kanssa. Katselin itse myös pikaisesti puhelimia, mutta koska opiskelija-alennuksen saannissa tuntui olevan ongelmia, päätin siirtää ostosta pari päivää.
Kotiin palattuani pistin riisit keittymään. Kuitenkin olin ostanut epähuomiossa edellisenä päivänä sellaista riisiä, jonka keittämisessä menee pari tuntia. Sain siis odotella ruuan valmistumista aika pitkään. Pitänee jatkossa ostaa vähän nopeammin kypsyvää mallia.

Sitten muutama valokuva päivältä:

Chukyo Universityn päärakennus Nagoyan kampuksella




Toyotan kampuksen paraatiportti. Kaikki käynti tapahtuu toisesta portista.




Eräs Toyotan kampuksen rakennuksista. Kuva otettu rakennuksen takaa.