sunnuntaina, tammikuuta 16, 2005

Läppäri ja lomakkeita

Täytellessäni tuota 'Application for certificate of eligibility'-lomaketta törmäsin muutamiin epäselvyyksiin joihin jouduin hakemaan apua sekä KV-yksiköstä, että herra Kanazawalta. Sain kuitenkin täytettyä lomakkeen kunnialla muutamat yrityksen jälkeen. Onneksi otin kopiot lomakkeista ennen täyttämistä. Lomakkeen mukaan piti liittää 7 kappaletta passikuvia, joten nekin piti käydä otattamassa. Valokuvia sai vain 4 kappaleen nipuissa, joten liitin 8 kuvaa lomakkeen liitteeksi.
Sovin myös minua ennen Chukyossa olleen pojan kanssa tapaamisesta. Toivottavasti tapaamisesta saa mahdollisimman paljon hyödyllistä tietoa.
Sain tänään myös eilen tilaamani kannettavan tietokoneen. Olen jo aiemmin miettinyt kannettavan ostoa, mutta nyt tarjoutui viimeinkin kunnon syy ostaa mokoma. Japanissa on varmasti käyttöä koneelle sekä yhteydenpitovälineenä että kouluasioiden hoidossa. Mm. puhelut kotiin hoituvat ilmaiseksi Internetin välityksellä, kunhan vain saan verkkoyhteyden hankittua. Verkkoyhteyden hankkiminen vaatii ilmeisesti luottokortin, jollaista minulla ei vielä ole. Kortin saamiseen on vaatimuksena 60 opintoviikkoa ja minulla niitä on kasassa 58. Pitänee siis repiä jostakin pari "noppaa" että korttihakemuksen saa vetämään.